Ajankohtaista

SDPshared image on Instagram

Hallitus teki puoliväliriihessä huoltajakorotuksen perheellisille opiskelijoille, hyvä niin. Iso kuva on kuitenkin varsin toinen. Ensin hallitus leikkasi opiskelijoiden opintotuesta 86 euroa kuukaudessa ja sen jälkeen antoi puoliväliriihessä perheellisille opiskelijoille 75 euron huoltajakorotuksen. Lopputulos = perheellinen opiskelija saa 11 euroa vähemmän opintotukea kuin vuonna 2015. Näin tehdään oikeaoppinen silmänkääntötemppu. #opiskelija #huoltajakorotus #perhe #puoliväliriihi #silmänkääntötemppusosialidemokraatit

Sosialidemokraatit SDPshared photo on Facebook

Hallitus teki puoliväliriihessä huoltajakorotuksen perheellisille opiskelijoille, hyvä niin. Iso kuva on kuitenkin varsin toinen. Ensin hallitus leikkasi opiskelijoiden opintotuesta 86 euroa kuukaudessa ja sen jälkeen antoi puoliväliriihessä perheellisille opiskelijoille 75 euron huoltajakorotuksen. Lopputulos = perheellinen opiskelija saa 11 euroa vähemmän opintotukea kuin vuonna 2015. Näin tehdään oikeaoppinen silmänkääntötemppu.Sosialidemokraatit SDP

Timo Harakkashared tweet on Twitter

SOS jakaa lisää menoja ja ministerinsalkkuja ja tekee *seuraavalle* hallitukselle miljardileikkauksia. Tulkaa pois,Suomi ansaitsee parempaa.

Antti Rinneshared tweet on Twitter

Hallitus jää kauas työllisyystavoitteestaan. Illan uutinen: Kolme uutta ministeriä. Lopputulos on työllisyyden suhteen pettymys.

Ville Skinnarishared tweet on Twitter

Miljardi Soten tietojärjestelmiin on hyvä sijoitus, jos se käytetään uusin avoimiin järjestelmiin - ei upoteta rahoja vanhaan eli Apottiin.

Maria Guzeninashared image on Instagram

#suomi100 näyttely avattu Euroopan neuvoston yleiskokouksessa Strasbourgissa! Sataan vuoteen mahtuu paikoin vaikeaakin historiaa, mutta eteenpäin on menty. Tehdään seuraavista sadasta vieläkin hienompi menestystarina.maria_guzenina

Piirikokous 12.11: Hallituksen sote-uudistus on hyppy tuntemattomaan

Ajankohtaista 10:18

Varsinais-Suomen SDP:n piirikokous vaatii, että sosiaali- ja terveydenhuollon (sote) uudistuksessa on palattava toteuttamaan sen alkuperäiset tavoitteet: kansalaisten toimivat ja tasa-arvoiset sosiaali- ja terveyspalvelut.

Sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden tulee olla saatavilla silloin kun niitä tarvitaan. Tämän tavoitteen tulee toteutua tasa-arvoisesti joka puolella Suomea. Hallituksen esitys sote- ja aluehallinnon uudistukseksi ei Varsinais-Suomen SDP:n mukaan tätä asiaa edistä. Päinvastoin, kansalaiset pelkäävät nyt, että eivät tulevaisuudessa enää saa tarvitsemiaan palveluita. Lisäksi aivan liian kireällä aikataululla toteutetut muutokset vaarantavat järjestelmien toimivuuden ja sitä kautta myös kansalaisten terveyden.

Varsinais-Suomen SDP:n piirikokous on huolissaan hallituksen suunnitteleman sote-uudistuksen vaikutuksista kansalaisille. Vaikutuksia sen paremmin asiakkaan kuin taloudenkaan kannalta ei ole pystytty selvittämään. On myös ilmeistä, että ihmisten tarpeista lähteneet muutosvaatimukset ovat jääneet hallinnollisten tavoitteiden – maakuntahallinnon perustaminen ja palvelujen yksityistäminen – jalkoihin. Tämä vaarantaa koko suomalaisen hyvinvointijärjestelmän.

Varsinais-Suomen SDP:n mielestä uudistus tulisi toteuttaa ensisijaisesti nykyisiä organisaatioita kehittämällä, ei luomalla uusia rakenteita ja monimutkaistamalla toimintaa.