Demarinaisten Ajassa-seminaari

Ajankohtaista

Varsinais-Suomen Demarinaiset järjestää AJASSA-SEMINAARIn pe 1.10.2021 klo 18.00 Teams-sovelluksella. Aiheena on ”Nyt liputetaan Miinalle ja kansalaisvaikuttamiselle”. Tietoa Miina Sillanpäästä ja liputuspäiväesityksestä kertoo Kirsti Rissanen, joka on Miina Sillanpään seuran entinen puheenjohtaja ja Miinan sukulainen.

Miina Sillanpää oli kansanedustaja ja ministeri sekä myös aikansa merkittävä kansalaisvaikuttaja, jonka kunniaksi nyt liputetaan. Ensimmäistä kertaa Miinan kunniaksi järjestettiin juhlaliputus 1.10. hänen syntymänsä 150-vuotisjuhlavuonna 2016. Sen jälkeen sisäministeriö on suosittanut sitä vuosittain. Tänä keväänä sisäministeriö ja Helsingin yliopiston almanakkatoimisto tiedottivat, että Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen liputuspäivä lisätään kalentereihin vakituiseksi liputuspäiväksi 1.10.2023 alkaen.

Ilmoittautumiset seminaariin sp-viestillä 28.9.2021 mennessä piirin 2. varapuheenjohtaja Maiju Boenischille, mama-boe(at)hotmail.com. Sen jälkeen lähetetään osallistumislinkki. Mukaan mahtuu 40 ensimmäistä. Tervetuloa!