Joni Lähteenmäki: Palkkaharmonisointi on tehtävä heti vuonna 2023

Ajankohtaista,Kirjoituksia

Varsinais-Suomen hyvinvointialue tulee olemaan maakuntamme suurin työnantaja. Työntekijöitä tulee olemaan noin 21 000. Aluevaalit eivät ole vain terveysvaalit, vaikka se on julkisuudessa saanut paljon huomioita ja on tärkeä aihe.

Sosiaalihuolto tulee työllistämään enemmän ammattilaisia kuin terveydenhuolto sote-alueilla kokonaisuudessaan. Palkkaharmonisointi koskee siis monia sosiaalipuolen ja terveyspuolen työntekijöitä.

Palkkaharmonisointi on mielestäni tehtävä heti vuonna 2023 hyvinvointialuella ja palkat on korjattava työtuomioistuimen mukaisesti korkeimpien palkkojen mukaan. Palkkojen harmonisointi perustuu mm. tasa-arvolakiin, yhdenvertaisuuslakiin ja työsopimuslain tasapuolisen kohtelun periaatteeseen.

Aluevaltuustossa pitää ottaa heti alussa tämä agendalle, jotta se saadaan tehtyä vuonna 2023. Hyvinvointialueen etu ei ole, että samasta työstä maksetaan eri palkkaa vuosia, kunnes harmonisointi saadaan tehdyksi. Hyvinvointialueen henkilöstö on ansainnut tasapuolisen kohtelun palkkaharmonisoinnissa ja siirtyessä uudelle työnantajalle.

Joni Lähteenmäki

sosiaalityöntekijä, aluevaaliehdokas