Kirsi-Maria Jokisen puhe SDP:n puoluevaltuustossa 14.11.

Ajankohtaista

Arvoisa Puheenjohtaja, Hyvät Toverit,

Haluan nostaa esille niin tämänhetkisen keskustelukulttuurin kuin tasa-arvon.

Me olemme ainutlaatuisia ja yhdenvertaisia. Yksilön vapaus ei saa kuitenkaan polkea muiden oikeuksia. Meillä on oltava rohkeutta sanoa ja etenkin toimia – seistä myös poljetun, sen ainutlaatuisen yksilön rinnalla.

Toivon, että kiinnitämme huomiota omaan sosialidemokraattiseen viestiimme. Meidän täytyy lähteä aktiivisesti muuttamaan vallitsevaa keskustelukulttuuria. Tällä hetkellä palstatilaa ja huomiota saa valitettavasti pieni ja äänekäs vähemmistö.

Toivon, että lähdemme haastamaan aidosti ja rohkeasti niin Perussuomalaisia kuin muitakin puolueita keskustelemaan faktapohjaisesti. Toivon, että tuomme vahvasti esille oman inhimillisen sanomamme. Meidän on noustava totuudella ja tiedolla vääriä tietoja vastaan. Me emme saa provosoitua vaan meidän täytyy osata vastata vaikeisiinkin kysymyksiin rauhallisesti ja asiatiedon pohjalta.

Pidän erittäin tärkeänä, että eduskunta hyväksyi kansalaisaloitteen tyttöjen sukuelinten silpomisen kieltämisestä. Tämä kansalaisaloitteen hyväksyminen on tärkeä askel tyttöjen ja naisten tasa-arvoa kohti. Se on myös tärkeä inhimillisestä näkökulmasta katsottuna.

Toinen tällä hetkellä etenevä tärkeä askel tasa-arvon lisääntymistä kohti on oppivelvollisuuden laajentaminen. Toivon ministerille ja eduskunnalle rohkeutta ja sitkeyttä viedä tämä tulevaisuuteen katsovaa uudistus päätökseen.

Puoluesihteeri Antton kysyi alkusanoissaan: ”Haluatko olla mukana rakentamassa suomalaista yhteiskuntaa?”. Me kaikki haluamme ja lähdemme rohkeasti kysymään sitä suomalaisilta.

SDP on parhaimmillaan, kun se on rohkeimmillaan. Mielestäni me, jäsenet olemme parhaimmillamme, kun olemme rohkeita ja viemme sosialidemokraattista viestiä arkeen ja käytäntöön.

Arvoisa Puheenjohtaja, hyvät Toverit,

SDP:llä on tukeva arvopohja. Se antaa meille hyvät suuntaviivat tehdä parempaa tulevaisuutta. Julistetaan rohkeasti arvojamme ja suunnataan Kuntavaaleihin 2021.

 

Kirjoittaja on SDP:n puoluevaltuuston jäsen Salosta