Varsinais-Suomen SDP pitää saavutetun MAL-sopimuksen liikennehankkeita oikein valittuina

Ajankohtaista

Varsinais-Suomen SDP vaati viime syksyn piirikokouksessa panostuksia sekä E18-tien Naantali-Raisio-välin että valtateiden 8 ja 9 kunnostukseen. Nyt nämä kaikki hankkeet ovat vahvasti mukana alueen ja valtion välisessä MAL-sopimuksessa.

– Tämä parantaa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta eri puolilla piiriä, kehuu Varsinais-Suomen SDP:n puheenjohtaja Niina Alho. – Lisäksi yhteys Paraisille on tämän sopimuksen myötä parantumassa. Se parantaa saariston saavutettavuutta ja on tärkeää niin asumisen, teollisuuden kuin turisminkin näkökulmasta, Alho iloitsee.

MAL-sopimuksen myötä Varsinais-Suomen SDP:n peräänkuuluttama Tunnin juna etenee suunnittelusta rakentamisvaiheeseen. Sopimukseen sisältyy niin Turun ratapiha-alue ja Turku-Kupittaa-kaksoisraide kuin Espoon kaupunkiratakin. Sopimukseen sisältyy kuitenkin aiempaa suurempi kuntien maksuosuus. – Tämä tulee tietenkin olemaan Turulle todella suuri kustannus. Ratayhteyden eteneminen on kuitenkin alueen kehittymisen näkökulmasta ensiarvoisen tärkeää ja siksi olen todella tyytyväinen, että sopimus on saatu aikaan, Alho toteaa.

MAL-sopimukset löytyvät Liikenne- ja viestintäministeriön nettisivuilta https://www.ym.fi/fi-FI/Maankaytto_ja_rakentaminen/Maankayton_suunnittelun_ohjaus/Maankayton_liikenteen_ja_asumisen_sopimukset