Niina Alho jatkaa Varsinais-Suomen SDP:n puheenjohtajana, ensimmäiset 77 ehdokasta nimetty aluevaaleihin

Ajankohtaista

Varsinais-Suomen SDP:n piirikokous nimesi aluevaaliehdokkaita, hyväksyi aluevaaliohjelman, valitsi piirihallituksen ja päätti julkilausumasta.

Varsinais-Suomen SDP:n piirikokous nimesi 10.10. ensimmäiset 77 aluevaaliehdokasta. Listalla ovat muun muassa kansanedustajat Aki Lindén ja Eeva-Johanna Eloranta, Varsinais-Suomen SDP:n puheenjohtaja ja Kaarinan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Niina Alho, Turun apulaispormestari Piia Elo ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mika Maaskola, Salon kaupunginhallituksen puheenjohtaja Saku Nikkanen, Raision kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Janne Laulumaa ja Vehmaan kunnanvaltuuston puheenjohtaja Simo Virtanen.

Koko lista löytyy osoitteesta sdpvs.fi/aluevaalit2022. Samasta paikasta löytyy myös piirikokouksen hyväksymä aluevaaliohjelma.

Piirikokous valitsi puheenjohtajaksi tulevalle kaksivuotiskaudelle nykyisen puheenjohtajan Niina Alhon Kaarinasta. Varapuheenjohtajiksi valittiin Mari Lahti Turusta ja Antti Kotti Somerolta.

Piirihallituksen jäseniksi valittiin Minna Holtlund ja Ville Kurtti Turusta, Kirsi-Maria Jokinen ja Juha Mäkilä Salosta, Kimmo Aho Naantalista, Marjukka Viljanen Kaarinasta, Pertti Pokki Laitilasta, Rauno Saarinen Uudestakaupungista, Teijo Repo Loimaalta ja Erika Mäkeläinen Nousiaisista. Piirihallituksen varajäseniksi valittiin Samuli Sundell Paimiosta, Marja Tereska ja Oskari Maunuksela Turusta, Olli Vestu Pöytyältä ja Sari Packalén Raisiosta.

Lisäksi piirikokous antoi seuraavan julkilausuman:

Varsinais-Suomen SDP: Hyvinvointialueen palvelut kuuluvat kaikille lompakon paksuudesta riippumatta

Varsinais-Suomen SDP:n mukaan terveydenhuolto ja sosiaalipalvelut ovat perusoikeuksia, joiden tulee olla julkisesti eli verovaroin rahoitettuja. Hoidon saanti, ikääntyneen hoiva, lasten turvallinen kasvu ja vammaisten palvelut eivät saa olla riippuvaisia apua tarvitsevan tai hänen perheensä varallisuudesta tai asuinpaikasta.

Tulevalla hyvinvointialueella varsinaissuomalaisille tulee taata laadukkaat palvelut perustasosta erikoissairaanhoitoon oikea-aikaisesti. Seitsemän päivän hoitotakuun tulee toteutua maakunnan jokaisen asukkaan kohdalla ja tämän tulee koskea myös mielenterveyspalveluita. Turvallinen arki on taattava niin ikääntyneille kuin lapsille ja nuorille ja tarvittavilla palveluilla on oltava riittävästi resursseja. Vammaisten palveluiden tulee vastata perustuslain ja kansainvälisten sopimusten asettamia vaatimuksia.

Pelastuspalvelut tulee säilyttää korkeatasoisena. Vapaaehtoistyö on osa palvelutuotantoa pelastuspalveluiden lisäksi myös muilla hyvinvointialueen toimintasektoreilla. Järjestöjen toimintaedellytykset on turvattava muuttuvassa toimintaympäristössä.

Hyvä henkilöstöpolitiikka on avainasemassa palveluiden turvaamisessa ja kehittämisessä. Vain osaava, motivoitunut ja hyvinvoiva henkilöstö takaa, että palvelut ovat hyvät ja niitä on riittävästi saatavilla. 

Uudistusten tavoite on parantaa palveluita asiakaskeskeisesti. Jokaisella varsinaissuomalaisella on yhdenvertainen oikeus palveluihin.