Omaishoitajien jaksamiseen on panostettava

Ajankohtaista,Aluevaltuustoryhmä

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen aluevaltuusto teki eilen yksimielisen päätöksen omaishoitajien kolmesta maksuttomasta vapaasta. SDP:n valtuustoryhmä on kannattanut johdonmukaisesti omaishoitoon panostamista. Aluehallituksessa SDP:n ryhmä on esittänyt koko omaishoidon palkkiotasojen ja tuen selvittämistä.

Omaishoitajat tarvitsisivat enemmän vapaita erityisesti, kun omaishoitaja on sidottuna hoitoon ympärivuorokautisesti. Monet omaishoitajat ovat ostaneet tai halunneet ostaa omaishoidon lisäpäivän, mutta niitä ei välttämättä ole saanut tai ne ovat olleet kalliita. Raskaimpia omaishoidon tilanteita tulisi kuitenkin SDP:n mukaan tukea paremmin jo tulevana vuonna. ”Meidän tavoitteenamme tulee olla omaishoitoon panostaminen ja omaishoitajien jaksamisesta huolehtiminen”, toteaa Niina Alho.

SDP:n aluevaltuustoryhmä järjestää tilaisuuden omaishoidon tulevaisuudesta Turussa 30.11. Aboa Vetus Ars Novan Factory -kokoustilassa klo 17–18. Tilaisuudessa mukana SDP:n aluevaltuutetut Niina Alho, Niina Piippo ja Kristiina Hellstén. Tervetuloa kuulemaan!