Puoluevaltuusto: SDP osallistuu hallitukseen

Ajankohtaista

SDP:n puoluevaltuusto hyväksyi maanantain kokouksessaan puolueen osallistumisen uuteen hallitukseen. Useat puoluevaltuutetut kiittelivät hallitusneuvottelujen tuloksia SDP:n näköisiksi huolimatta vaikeasta neuvottelutilanteesta vaikeassa taloudellisessa tilanteessa.

Varsinaissuomalaisten valtuutettujen mielestä panostukset kasvuun ja työllisyyteen ovat ensiarvoisen tärkeitä. Myös lapsilisien leikkausten kompensointi pienituloisille lapsiperheille verovähennysten kautta sai varsinaissuomalaisilta kiitosta.

Puoluevaltuutettujen mukaan asunto- ja infrarakentamisen vauhdittaminen on juuri oikea keino työpaikkojen luomiseen. Tärkeää on myös se, että yrityksiin ja työelämään panostetaan, sillä eniten uusia työpaikkoja syntyy pienissä ja keskisuurissa yrityksissä.

– Edelleen on kuitenkin huolehdittava siitä, että kun hallitusneuvottelujen päätösten mukaisesti syksyn budjettiriihessä sovitaan infrakorjauksista perustiestöön, myös Varsinais-Suomen keskeisiä hankkeita, kuten Valtatie 8:n korjauksen jatkaminen, on listalla mukana.

Tuula Hällfors-Laaksonen Loimaalta nosti omassa puheenvuorossaan esiin työhyvinvoinnin merkityksen:

– Mekaaninen eläkeiän nosto ei vaikuta niihin 20 000 ihmiseen, jotka vuosittain jäävät työkyvyttömyyseläkkeelle erilaisten työperäisten syiden takia. Monilla työpaikoilla työmäärä ja resurssit eivät täsmää vaan on säästetty työhyvinvoinnin kustannuksella. Kuitenkin hyvinvoiva työntekijä on tehokas ja jaksaa työssä pidempään, Hällfors-Laaksonen muistutti.