Työllisyyden parantamisen pallo on nyt yrityksillä

Ajankohtaista

Elinkeinoelämä on pitkään ja kovaäänisesti vaatinut yhteisöveron laskua ehdottomana edellytyksenä irtisanomisten vähentämiselle ja työpaikkojen lisääntymiselle. Tähän huutoon hallitus vastasi laskemalla yritysten maksamaa yhteisöveroa kehysriihessä 24,5 prosentista 20 prosenttiin. Lasku on merkittävä ja nakertaa merkittävästi muun muassa kuntien tuloja.

Varsinais-Suomen sosialidemokraattien mielestä pallo on nyt elinkeinoelämällä: yhteisöveron laskun kuntien taloudelle aiheuttamia ongelmia voidaan helpottaa työllisyyttä parantamalla, toisin sanoen vähentämällä irtisanomisia vaikeasta taloudellisesta tilanteesta huolimatta ja luomalla uusia työpaikkoja.

Elinkeinoelämän Keskusliitto EK ehätti kuitenkin melkein heti kehysriihen päätösten jälkeen ilmoittamaan veroalen olevan mahdollisesti hyödytön työllisyyden tukemisen kannalta. Varsinais-Suomen SDP kummeksuu EK:n lausuntoa. Hallitus on hoitanut oman osuutensa elinkeinoelämän haluamalla tavalla, sosialidemokraatit edellyttävät, että yritykset vastaavat nyt panostamalla työllisyyteen osinkojen ja optioiden sijaan.

 

Lisätiedot: piirin puheenjohtaja Juuso Alatalo, puh. 050 401 4662