Varsinais-Suomen SDP suhtautuu luottavaisesti VT8 –hankkeeseen

Ajankohtaista

Varsinais-Suomen SDP suhtautuu luottavaisesti Valtatie 8:n tulevaisuuteen huolimatta tiesuunnitelmien ympärillä vellovasta sekasorrosta.

– Tien korjaaminen sisältyy keväällä hyväksyttyyn liikennepoliittiseen selontekoon. Tuolloin hankkeeseen varattiin 100 miljoonaa euroa. Näihin periaatteisiin tulee olla sitoutuneita, toteaa Varsinais-Suomen SDP:n puheenjohtaja Juuso Alatalo.

Kasitien kunnostamisen on pelätty jääneen ministeriön ja viraston välisen kahakan jalkoihin. Erityistä huolta aiheuttaa vuonna 2013 vanheneva Maskun pohjavesialueiden ympäristölupa. Mikäli lupa vanhenee ennen korjaustöiden aloittamista, joudutaan lupaprosessia käymään uudelleen läpi.
Alatalo kuitenkin uskoo, että asianosaiset tahot ovat viimeistään nyt tietoisia tilanteesta ja tulevat toimimaan sen edellyttämällä tavalla.

– Tärkeintä on nyt huolehtia siitä, että hanketta viedään eteenpäin asianmukaisesti. Tässä prosessissa on myös huolehdittava siitä, että selonteon ja hallitusohjelman kirjaukset otetaan huomioon, Alatalo muistuttaa.

– VT8:lla on päivittäin ongelmia liikenteen sujuvuuden ja turvallisuuden kanssa. Tie on vaatinut aivan liian monta uhria, Alatalo huomauttaa.

– Olemme olleet yhteydessä ministeriin ja kertoneet hänelle huolemme VT8:n tulevaisuudesta. Olen luottavainen, että tien kunnostus käynnistyy liikennepoliittisen selonteon mukaisesti. Tämä on koko maakunnan yhteinen tavoite, Alatalo päättää.