Varsinaissuomalaiset puoluevaltuutetut: Puheenjohtajan ratkaisu oli oikea

Ajankohtaista

SDP:n puoluevaltuusto kokoontui Helsingissä 28.5. Kokouksen aluksi valtuusto hyväksyi yksimielisesti puoluehallituksen ja eduskuntaryhmän esityksen, että puolueen puheenjohtaja Antti Rinteestä tulee valtiovarainministeri.

Minihallitusneuvotteluissa tulee Rinteen mukaan pyrkiä edistämään työpaikkojen syntymistä kaikin käytettävissä olevin keinoin. Lisäksi korostetaan sosiaalista oikeudenmukaisuutta ja otetaan esiin mm. perhepoliittisia näkökulmia sekä kysymys eläkeindeksistä. Puoluevaltuusto kävi Rinteen esityksestä pitkän keskustelun ja esiin nostettuja kärkiteemoja pidettiin hyvinä.

Varsinais-Suomen ryhmä oli tyytyväinen sekä ministeriratkaisuun, että hallitusneuvottelujen tavoitteisiin. Tuula Hällfors-Laaksonen Loimaalta kiitti erityisesti suunnitelmia rakennepaketissa päätettyjen leikkausten kompensoinnista lapsiperheille ja pienituloisille eläkeläisille. Lisäksi hän sanoi arvostavansa puheenjohtajan vastuunkantoa ministeriratkaisussa.

Turkulainen Petra Peltonen piti hyvänä sitä, että ministereitä ei kierrätetty enempää, sillä istuville ministereille tulee Peltosen mukaan antaa työrauha. Myös toinen turkulaisvaltuutettu Toni Eklund piti ministeriratkaisua perusteltuna.

Varsinaissuomalaiset tukivat myös puheenjohtaja Rinteen suunnitelmia järjestökoneiston kehittämiseksi ja aktivoimiseksi. Matti Varajärvi Salosta kertoi huolestuneena, miten vaikeaa oli saada jäsenistöä vaalitöihin EU-vaaleissa. Siksi hän oli tyytyväinen, että jäsenistön aktivointi on myös puolueen puheenjohtajan agendalla.

Piirin puheenjohtaja Vuokko Puljujärvi-Seila muistutti, että puoluetyössä tarvitaan jokaisen jäsenen panosta. Janne Sjölund Uudestakaupungista piti hyvänä suunnitelmia puoluevaltuuston roolin vahvistamisesta ja uskoi koko valtuuston olevan myös valmis ottamaan lisää vastuuta.

Puoluevaltuusto kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 23.6. Silloin keskustellaan minihallitusneuvotteluiden tuloksista ja päätetään SDP:n osallistumisesta hallitukseen.