Ensimmäiset 77 ehdokasta nimetty aluevaaleihin

Kirjoituksia

Sunnuntain piirikokous nimesi ensimmäiset 77 ehdokasta tammikuun hyvinvointialuevaaleihin. Listalla ovat muun muassa kansanedustajat Aki Lindénja Eeva-Johanna Eloranta, Varsinais-Suomen SDP:n puheenjohtaja ja Kaarinan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Niina Alho, Turun apulaispormestari Piia Elo ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mika Maaskola, Salon kaupunginhallituksen puheenjohtaja Saku Nikkanen, Raision kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Janne Laulumaa ja Vehmaan kunnanvaltuuston puheenjohtaja Simo Virtanen. Loput 21 ehdokasta nimeää piirihallitus.

Lisäksi piirikokous hyväksyi aluevaaliohjelman. Ohjelman mukaan terveydenhuolto ja sosiaalipalvelut ovat perusoikeuksia, joiden tulee olla julkisesti eli verovaroin rahoitettuja. Hoidon saanti, ikääntyneen hoiva, lasten turvallinen kasvu ja vammaisten palvelut eivät saa olla riippuvaisia apua tarvitsevan tai hänen perheensä varallisuudesta tai asuinpaikasta.

Tulevalla hyvinvointialueella varsinaissuomalaisille tulee taata laadukkaat palvelut perustasosta erikoissairaanhoitoon oikea-aikaisesti. Seitsemän päivän hoitotakuun tulee toteutua maakunnan jokaisen asukkaan kohdalla ja tämän tulee koskea myös mielenterveyspalveluita. Turvallinen arki on taattava niin ikääntyneille kuin lapsille ja nuorille ja tarvittavilla palveluilla on oltava riittävästi resursseja. Vammaisten palveluiden tulee vastata perustuslain ja kansainvälisten sopimusten asettamia vaatimuksia.

Pelastuspalvelut tulee säilyttää korkeatasoisena. Vapaaehtoistyö on osa palvelutuotantoa pelastuspalveluiden lisäksi myös muilla hyvinvointialueen toimintasektoreilla. Järjestöjen toimintaedellytykset on turvattava muuttuvassa toimintaympäristössä.

Hyvä henkilöstöpolitiikka on avainasemassa palveluiden turvaamisessa ja kehittämisessä. Vain osaava, motivoitunut ja hyvinvoiva henkilöstö takaa, että palvelut ovat hyvät ja niitä on riittävästi saatavilla. 

Uudistusten tavoite on parantaa palveluita asiakaskeskeisesti. Jokaisella varsinaissuomalaisella on yhdenvertainen oikeus palveluihin.

Katso koko ehdokaslista ja vaaliohjelma täältä: sdpvs.fi/aluevaalit2022