Kirsi-Maria Jokinen: Positiivinen, ajatteleva yhteiskunta – meidän yhteiskunta

Kirjoituksia

Haluammeko määritellä itsemme puolueeksi, joka etenee positiivisen ja myönteisen ajattelun kautta luoden parempaa tulevaisuutta kaikille? Haluammeko olla yhteiskuntaa eteenpäin vievä voima, joka osaa katsoa pitkälle eteenpäin tehden päätöksiä tulevia sukupolvia ajatellen?

Yhdessä me voimme olla positiivinen voima tiellä kohti oikeudenmukaisempaa yhteiskuntaa, joka tasavertaisesti huomioi kaikki jäsenensä. Ihmisten henkisen tasavertaisuuden kehittäminen on yhtä lailla tärkeää kuin aineellisen tasavertaisuuden kehittäminen. Koti, työ ja perhe ovat kaikille tärkeitä. Meillä on mahdollisuus toimia kanavana ihmisten äänelle ja auttaa heitä saavuttamaan itselleen tärkeitä asioita.

Meidän tulisi päätöksenteossa edetä faktojen ja tutkitun tiedon pohjalta. Omaan arvoonsa voimme jättää tarkoituksellisen väärinymmärtämisen ja tietojen tahallisen vääristelyn. Me voimme olla positiivinen vastavoima negatiivisuudelle ja kauhukuvien maalaamiselle. Meillä on mahdollisuus nostaa yhteiskuntamme yksilöt parhaimpaansa. Voimme olla voima yhteisöllisen yksilöllisyyden puolesta näkemällä jokainen tärkeänä ja ainutlaatuisena osana omaa yhteisöämme. Yksilöllisyys ei tarkoita itsekkyyttä.

Meillä jokaisella on oikeus elää vapaana. Toteutamme tasa-arvoa ja vapauttamme olla omanlainen ihminen kantamalla vastuun itsestämme, lähimmäisistämme, yhteisöistämme ja ympäristöstämme. Meidän pitää rohkeasti ottaa vastuu vapaudestamme matkalla kohti oikeudenmukaisempaa yhteiskuntaa ollen samalla tasa-arvoisen yhteiskunnan edelläkävijä ja suunnan näyttäjä.

Kirjoittaja on Varsinais-Suomen SDP:n piirihallituksen jäsen Salosta