Niina Alho jatkaa piirin puheenjohtajana 2022-2023

Kirjoituksia

Viime sunnuntaina kokoontunut piirikokous valitsi nykyisen puheenjohtajan, kaarinalaisen Niina Alhon, jatkamaan puheenjohtajana myös seuraavan kaksivuotiskauden. Varapuheenjohtajiksi valittiin Mari Lahti Turusta ja Antti Kotti Somerolta.

Tulevalla 1. varapuheenjohtajalla Mari Lahdella on vankka kokemus järjestötyöstä. Hän on toiminut erilaisissa tehtävissä niin SDP:ssa kuin muissakin järjestöissä. – Piirin varapuheenjohtajana toimiminen tarjoaa hyvän mahdollisuuden olla mukana yhteiskunnallisessa keskustelussa ja rakentamassa parempaa tulevaisuutta sosiaalidemokraattisten arvojen pohjalta, Lahti toteaa.

Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittu Antti Kotti puolestaan on jo nyt mukana piirin toiminnassa esimerkiksi eKompassin toimittajana ja aluevaaliohjelman valmistelleessa ryhmässä, joten hyppäys piirihallituksen puheenjohtajistoon ei ole kovin suuri. – Toimin eduskuntaryhmässä asiantuntijatehtävissä kunta- ja maakunta-asioissa, sairaanhoitopiirin hallituksessa ja sote-uudistuksen valmistelussa, sekä puolueen monissa työryhmissä. Tätä kautta pystyn taustoittamaan monia asioita piirin päätöksenteossa, Kotti kuvailee.

Puheenjohtajakolmikko on yhtä mieltä piirin muuttuvasta roolista uusien hyvinvointialueiden aloittaessa toimintansa.

– Piirin rooli varmasti vahvistuu hyvinvointialueen myötä, toteaa Niina Alho. – Tähän pitää luoda ihan uusia käytänteitä, jotta me pystymme piirinä huolehtimaan koko maakunnasta. Näkisin että olemmekin se keskeisin linkki maakunnan kentän ja hyvinvointialueen valtuuston välillä. Näitä käytänteitä ja tiivistä keskustelua tarvitaan, jotta piiri kykenee ottamaan politiikan sisältöihin kantaa.

Antti Kotti on samoilla linjoilla. – Piirin merkitys kasvaa soten myötä ja haastaa uudistamaan piirin toimintaa. Rakennamme jotain aivan uutta, tämä työ innostaa.

Myös Mari Lahti pitää hyvinvointialueen toimintaan valmistautumista tärkeänä, mutta hänen katseensa ulottuu vielä pidemmälle: – Yksi tärkeimmistä tehtävistämme on onnistua hyvinvointialuevaaleissa ja sen jälkeen valmistautua jo eduskuntavaaleihin. Meidän tulee rakentaa oma sisäinen toiminta siten, että kaikki olemme valmiit puhaltamaan yhteen hiileen ja tekemään yhdessä töitä paremman huomisen puolesta.

Piirihallituksen jäseniksi valittiin Minna Holtlund ja Ville Kurtti Turusta, Kirsi-Maria Jokinen ja Juha Mäkilä Salosta, Kimmo Aho Naantalista, Marjukka Viljanen Kaarinasta, Pertti Pokki Laitilasta, Rauno Saarinen Uudestakaupungista, Teijo Repo Loimaalta ja Erika Mäkeläinen Nousiaisista. Piirihallituksen varajäseniksi valittiin Samuli Sundell Paimiosta, Marja Tereska ja Oskari Maunuksela Turusta, Olli Vestu Pöytyältä ja Sari Packalén Raisiosta.

– Hienoa, että moni oli kiinnostunut piirihallituksen tehtävistä, iloitsee puheenjohtaja Niina Alho. Se enteilee hyvää, kun on halua ja aikaa työskennellä piirihallituksessa. On kuitenkin hyvä, että koko hallitus ei vaihtunut samaan aikaan, nyt meillä on piirihallituspöydässä hyvä yhdistelmä kokemusta ja uusia ajatuksia. Lisäksi meiltä löytyy hyvää osaamista ajatellen hyvinvointialuetta. Olen todella tyytyväinen, Niina Alho kehuu.