Päivi Rantanen: Hyvinvointivaalien alla elämme uutta ja historiallista aikaa

Kirjoituksia

Kuntavaalit ovat juuri jääneet taakse ja uudet vaalit jälleen edessä. Moni ei ole ehtinyt kunnolla edes hengähtää, kun vaalityö ihmisten eteen jatkuu.

Nämä vaalit ovat kuitenkin todella tärkeät, koska meille perustetaan Varsinais-Suomen hyvinvointialue, johon vaaleilla valitaan yhteensä 79 edustajaa eri kunnista, eri puolueista. Omalle ehdokaslistallemme mahtuu yhteensä 98 loistavaa ehdokasta.

Nämä valtuutetut tulevat päättämään kuinka, miten ja missä meille tärkeitä hyvinvointipalveluja järjestetään. Juuri siksi on aluekattavuus ehdokkaiden parissa äärimmäisen tärkeää.

Meille sosialidemokraateille on todella tärkeää saada ehdokaslista täyteen ja listalle kattavasti eri ammattialojen osaajia. Pääasia on se, että koet asian olevan sinulle tärkeä, haluat tehdä hyviä päätöksiä ja omaat sosialidemokratian perusarvot eli vapaus, tasa-arvo ja solidaarisuus.

Nyt ei ole aika miettiä vaan toimia. Ota yhteys omaan puolueosastoosi tai perusta 10 hengen valitsijayhdistys, joka sinut nimeää. Ehdokaslista vahvistetaan piirikokouksessa 10.10. Puolueosastoilta on pyydetty ehdokasnimet 30.9. mennessä.

Kun ehdokkaat ovat selvillä voi kampanja alkaa, koska (rehellisesti sanoen) läpimeno vaatii erittäin kovaa työtä sekä rahoitustakin. Alueellinen tunnettavuus on myös erittäin hyvä lisä ehdokkaalle.

Hyvinvointivaalit koskettavat meitä jokaista ja jos et lähde ehdolle on tärkeää äänestää.

Voit antaa tukesi myös kampanjalle, ehdokkaille, koska jokaista meitä tarvitaan nyt.

Johdatetaan puolueemme voittoon ja turvataan sen myötä inhimillisyys, ihmisen arvo päätöksenteossa.

kirjoittaja on piirihallituksen jäsen Nousiaisista