Varttia Vaille Viis -jäsentapaaminen Raisiossa

Kirjoituksia

Raisiossa sosialidemokraateilla alkoi historiallinen kausi, kun vuoden alusta alkaen on toimittu yhtenä yhtenäisenä puolueosastona. Jotain uutta potkua siltikin yhdistymisen myötä tarvittiin toimintaan. Syntyi Varttia Vaille Viis -jäsentapaaminen tiedottaja Sari Packalénin ja kahden koko joukon nuorimman luottamushenkilön ideoimana: valtuutettu Aleksi Suron ja varavaltuutettu Miku Kuuskorven.

Mikä on sitten Varttia Vaille Viiden idea?
Varttia Vaille Viis kokoontuu nimensä mukaisesti kello 16.45 valtuuston kokousta edeltävinä sunnuntaipäivinä. Tilaisuudelle on varattu tunti. Valtuustoryhmän kokoukset ovat tapaamisen jälkeen virallinen osuus ja myös jäsenistölle avoimia tällä kaudella.


Varttia Vaille Viis -jäsentapaamiset ovat epävirallisia eikä niistä tehdä muistioita tai pöytäkirjaa. Keskustelun avaa ja tarvittaessa sitä ohjaa joko Miku tai Aleksi. Jokaisella jäsenellä on yhtäläinen puheoikeus vapaamuotoisesti. Jäsenet voivat ehdottaa vieraita, aiheita tai pyytää jopa koulutuksia tapaamisiin. Voidaan tuoda pohdittavaksi esimerkiksi valtuuston kokouksen listalta asioita tai kysyä jäsenistön mielipiteitä koskien lautakuntien päätöksiä. Syksyn aikana tapaamisessa vierailee esim. Ote-Säätiön toimitusjohtaja ja aiheena kierrätys Raisiossa. Muita pyydettyjä aiheita ovat jaksaminen luottamustyössä ja kokoustekniikkakoulutus.

Tärkeintä kuitenkin Varttia Vaille Viidessä on vilkas puheensorina ja kahvittelu yhdessä ennen virallisen osuuden alkamista. On ilo nähdä jäseniä ja puhua politiikkaa vapaassa ympäristössä kenenkään moittimatta tai mielipiteitä kyseenalaistamatta. On tärkeää voida kehittää yhdessä kaupunkia hyvällä mielellä.

Mikä sitten tekee tästä uudenlaista toimintaa? Se, että vetäjät ovat ensimmäistä kauttaan luottamustoimissaan ja iältään Aleksi 19 sekä Miku 20. Raisiossa nuorille on aina haluttu antaa mahdollisuus näyttää osaamistaan ja niin myös tällä kaudella. Molemmat heistä saivat vastuulliset paikat valtuustotyön lisäksi. Tiedottaja Sari häärii vain teknisenä- ja taustatukena Varttia Vaille Viidessä.

Tarkoituksena jäsentapaamisella on saada nuorilta uutta virtaa päätöksentekoon ja oppia uudenlaiseen poliittiseen keskusteluun sekä nuorten kuulla kokemuksista menneiltä vuosilta saaden mahdollisesti tukea tulevaisuuden päättämiseen ja omaan luottamustoimeen tällä kaudella.
”On aika luoda uudenlaista toimintaa Raisioon”, todettiin johtokunnassa ja tässä tulos.
Varttia Vaille Viis-jäsentapaaminen haluaa olla mukana luomassa ”Tulevaisuuden Raisiota” yhdessä uusien ja vanhojen päättäjien kanssa yhtenä rintamana.

Sari Packalén, Raision SDP:n tiedottaja ja piirihallituksen jäsen