Aluevaltuuston kokous 15.11.2023 – Talouden tasapainottaminen Varsinais-Suomen hyvinvointialueella vuosina 2024-2026 

SDP:n, keskustan, vasemmistoliiton ja vihreiden valtuustoryhmät tekivät aluevaltuustossa muutosesityksen tuottavuus- ja taloudellisuusohjelmaan, jolla on tarkoitus tasapainottaa hyvinvointialueen taloutta vuosina 2024-2026. 

SDP:n valtuustoryhmän lähtökohta on ollut turvata hyvinvointialueen palvelut ja pitää ne saavutettavina.

– Varsinais-Suomen hyvinvointialue on juuri päässyt käyntiin ja monia asioita hyvinvointialueen rakentamisessa on kesken. Talouden kokonaisjarrutus on liian iso ja tulee liian nopeasti. Siksi sitä on tarpeen lieventää, erityisesti jakson ensimmäisiltä vuosilta, sanoo aluevaltuustoryhmän puheenjohtaja Ari Korhonen.

Säästöjä lievennettiin yhteensä n. 42 miljoonalla eurolla. Säästöjä voidaan vähentää, sillä hyvinvointialueet saavat rahoituksen jälkikäteiskorjausta ja tämä korjaus tulee ottaa huomioon sopeuttamista tehtäessä.

– Pystymme hoitamaan lakisääteiset velvoitteemme ja ihmisten palveluihin pääsy ei vaarannu liian suurista ja hallitsemattomista leikkauksista johtuen. Halusimme turvata ikääntyneiden riittävän hoivan, henkilöstön, järjestöavustukset sanoo valtuustoryhmän puheenjohtaja Ari Korhonen.

– Halusimme myös asettaa selvästi tavoitteeksi omaishoitajien määrän kasvattamisen siten, että teemme vuoden 2024 aikana toimenpiteitä, jotta omaishoito voisi olla aito ja inhimillinen vaihtoehto varsinaissuomalaisille. Meille on kaikkein tärkeintä se, että ihmiset pääsevät hoitoon silloin kun tarvetta on, sanoo ryhmän varapuheenjohtaja ja aluehallituksen varapuheenjohtaja Niina Alho.

Riittävien lähipalveluiden turvaaminen ja palveluiden saavutettavuus nähtiin päätöksessä tärkeänä. Palveluverkon supistuksia maltillistettiin n. 20 miljoonalla eurolla.

– Haluamme kuitenkin kehittää palveluitamme – mutta ennen kuin kaikki palvelut ovat aidosti digitaalisestikin saatavilla, on mahdotonta tehdä esitetyn suuruisia leikkauksia palveluverkkoon. Lisäksi pitää muistaa, että ihan kaikkea ei voi digitalisoida ja tarvittaessa on päästävä myös vastaanotolle, Niina Alho toteaa. 

Lisätiedot:

Ari Korhonen, puheenjohtaja
p. 0447971550

Niina Alho, varapuheenjohtaja
p. 0400966569

Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *