Piirikokouksen julkilausumat

Varsinais-Suomen SDP:n piirikokous Paraisilla 9.4.2016:

Varsinais-Suomen SDP ei hyväksy hallituksen kohtuuttomia leikkaustoimia 

Varsinais-Suomen SDP:n piirikokous on tyrmistynyt suomalaisten toimeentuloon kohdistuvista leikkauksista. Porvarihallitus on alle vuodessa tehnyt erityisesti pieni- ja keskituloisten asemaa merkittävästi heikentäviä päätöksiä. Hallitus on leikkaamassa lapsilisistä, työttömän perusturvasta sekä eläkeläisten toimeentulosta ja romuttamassa maamme koulutusjärjestelmää. Lisäksi hallitus pyrkii pakottamaan kuntia palvelumaksujen korotuksiin. Näin kuntalaisten toimeentulo on vakavassa murroksessa. On arvioitu, että esimerkiksi keskituloinen perhe menettää verotuksen kiristymisen ja päivähoitomaksujen korottumisen jälkeen jopa 2000 euroa vuodessa.

Varsinais-Suomen SDP pitää tilannetta kohtuuttomana – varsinkin, kun hallitus ei ole ulottanut vastaavia kuritustoimia suurituloisiin eikä panostanut riittävällä tavalla työllisyyden hoitamiseen. Hallitus ei löytänyt kehysriihessä ratkaisuja vakavaan työttömyystilanteeseen.

Varsinais-Suomen SDP korostaa, että hallituksen valittavana olisi ollut myös oikeudenmukaisempi tie. Hallituksen ensisijaisena tehtävänä tulisi olla ihmisten – ei pääomien – hyvinvoinnista huolehtiminen. Varsinais-Suomen SDP kannustaa hallitusta ja kansalaisia tutustumaan SDP:n vaihtoehtoon. 

Tunnin juna –hanke on yhteinen ponnistus

Tunnin juna -hanke on harvinainen valonpilkahdus, joka poikkeaa hallituksen perusväylänpidon kuntoa rapauttavasta linjasta. Hallitus päätti kehysriihessä osoittaa 40 miljoonan euron rahoituksen Helsingin ja Turun välisen nopean ratayhteyden jatkosuunnittelulle. Toteutuessaan nopea ratayhteys sitoisi pääkaupunkiseutua ja Varsinais-Suomea tiiviimmin yhteiseksi talous- ja työssäkäyntialueeksi. Tästä hyötyisivät niin työmatkalainen, vapaa-ajan matkustaja kuin alueemme elinkeinoelämä ja talous.

Varsinais-Suomen SDP pitää tätä hallituksen linjausta hyvänä. Varsinais-Suomen SDP on tyytyväinen maakunnan kaikkien puolueiden yhteistyöhön hankkeen edistämiseksi. Suunnittelurahoituksen varmistuminen on osoitus sinnikkäästä, koko maakuntaa yhdistävästä edunvalvonnasta.

Varsinais-Suomen SDP korostaa, että hanke tulee jatkossakin olemaan maakuntamme yhteinen. Suunnitelmien toteuttamiseksi ja rakennustöiden aloittamiseksi tarvitaan edelleen kaikkien toimijoiden yhteisiä ponnisteluja, sillä hanketta tullaan tulevaisuudessa viemään eteenpäin myös erilaisissa hallituskokoonpanoissa.